Wij zijn de grootste en oudste scoutinggroep van Almere, en volgens ons natuurlijk ook de leukste. Bijna elk weekend zul je ons vinden in onze twee clubhuizen in Almere Haven.

In het Beginbos, aan het Scoutingpad, staat het Lelybivak, waar de landspeltakken hun opkomsten draaien. Je vind hier de bevers, welpen, scouts, de explorers en de roverscouts. Waarschijnlijk zijn ze nu druk bezig met een vuurtje bouwen, pionieren, een hike lopen of een bosspel spelen. Of ze zijn op kamp zijn natuurlijk. Om de week zijn ook de Pelikanen, welpen en scouts met een verstandelijke beperking, druk met scouting op hun eigen manier.

Aan het einde van de Sluiskade staat de Stormring, waar de waterspeltakken te vinden zijn. De dolfijnen en waterwelpen trekken er in de zomer op uit met hun kano’s en in de winter spelen ze in en om het clubhuis en beleven van alles. De zeeverkenners gaan in de zomer zeilen op het Gooimeer met hun lelievletten. In de winter gaan de lelievletten het water uit en gaan de zeeverkenners met verfkrabbers en kwasten aan de slag om het onderhoud van de lelievletten te doen. De explorers van de wilde vaart en roverscout loodsen hebben zelf een kajuitzeilboot, waarmee ze het water op gaan. Tussendoor gaan ook de waterspeltakken met, en soms ook zonder, boten op kamp.

Dit is natuurlijk heel in het kort wat we allemaal doen. Als je meer wilt weten, dan kun je onder het tabblad “Ontdek onze groep” meer informatie vinden. Maar als je écht wilt weten wat we doen, kom dan eens een keer kijken! We hebben altijd plaats voor nieuwe kinderen én voor nieuwe leiding en bestuursleden. Mensen die een enkele keer willen helpen klussen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

 

 

Clubhuis verhuur

Om te spelen, slapen, dansen, koken, trainen of nog vele andere mogelijkheden...

   

   

Bekijk onze Verhuurmogelijkheden voor het Lelybivak en de Stormring. 

 

 

Sponsorkliks